Το πρόγραμμα <<Βελτιστοποίηση Διαδικασιών και Προόδου για τον Σχεδιασμό και τη Διαχείριση Κτιρίων>> αποτελεί ένα πρωτοποριακό σεμινάριο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για μελετητές κατασκευαστικών έργων (αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, ηλεκτρολόγους μηχανικούς και μηχανολόγους μηχανικούς). Το πρόγραμμα θα εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εφαρμόσουν στρατηγικές BIM και να δημιουργήσουν τα απαραίτητα σχεδιαστικά εργαλεία για τη βελτιστοποιημένη ψηφιακή προσομοίωση και εκτέλεση ενός κατασκευαστικού έργου. Συνδυάζοντας την συμβατική οργάνωση και εκτέλεση κατασκευαστικών έργων με τις προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες, αυτό το πρόγραμμα στοχεύει στο να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι επαγγελματίες σχεδιάζουν, επικοινωνούν, κατασκευάζουν και διαχειρίζονται κτίρια.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ενημέρωσης των μελετητών κτιρίων στα τελευταία εργαλεία του κατασκευαστικού τομέα, τα οποία γίνονται ολοένα πιο σημαντικά και απαραίτητα
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μηχανολόγους μηχανικούς, αρχιτέκτονες καιπολιτικούς μηχανικούς.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υιοθετεί μια σύγχρονη προσέγγιση που εφαρμόζει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες με στόχο τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού, της μελέτης και της εκτέλεσης έργου. Η μεθοδολογία περιλαμβάνει διαλέξεις για τον συμβατικό σχεδιασμό και μελέτη για τη διαχείριση κτιρίων και εκπαίδευση στο BIM με επίκεντρο τις πρακτικές εφαρμογές και δημιουργία ψηφιακής προσομοίωσης κτιρίων (BIM&4D DESIGN). Με την ανάλυση σεναρίων(case studies), ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να λύνουν ομαδικά πραγματικά προβλήματα σχετικά με τον σχεδιασμό και τη διαχείριση κτιρίων, προάγοντας την ανταλλαγή ιδεών και την επίλυση προκλήσεων σε συνεργασία με άλλους.Το σημαντικότερο μέρος της εκπαίδευσης είναι η πρακτική εξάσκηση. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε πραγματικές συνθήκες, εκτελώντας καθημερινούς ελέγχους, ασφαλή λειτουργία, και χειρισμό περονοφόρων σε εργοτάξιο, εξασφαλίζοντας έτσι τη βέλτιστη κατανόηση και χρήση των περονοφόρων.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση:
• Οργανώνουν στρατηγικές βελτιστοποίησης προόδου με χρήση λογισμικού BIM.
• Χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνικές BIM για την ανάπτυξη σχεδιασμών κτιρίων.
• Αναλύουν πραγματικές επιτυχημένες περιπτώσεις χρήσης του BIM και να κρίνουν τα αποτελέσματα έργων.
• Δείχνουν τη χρήση της 4D ψηφιακής προσομοίωσης για τη δημιουργία προγραμμάτων κατασκευής.
• Ερμηνεύουν τις περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις της ανάλυσης κύκλου ζωής βασισμένης σε BIM.
• Χρησιμοποιούν το BIM για την οπτικοποίηση και αποτελεσματική επικοινωνία της εξέλιξης του έργου.
• Οργανώνουν συνεργατικές προσπάθειες μεταξύ αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών και άλλων επαγγελματιών με χρήση του BIM.
• Πειραματίζονται με πρακτικές βιώσιμου σχεδιασμού εντός του λογισμικού BIM.
• Αναλύουν την ανάπτυξη και συντήρηση ψηφιακών διδύμων για έργα κατασκευής.
• Ελέγχουν τη συμμόρφωση με νομικές και ρυθμιστικές απαιτήσεις κατά την εφαρμογή του BIM σε έργα κατασκευής στην Ευρώπη.
Στους συμμετέχοντες με επιτυχία θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης τουπρογράμματος κατάρτισης στο οποίο θα αναγράφεται ότι το πρόγραμμαεγκρίθηκε από την ΑνΑΔ.
Ημερομηνίες: 8, 13, 15, 20, 22, 27, 29 Μαΐου & 3, 5, 10, 12, 17 Ιουνίου 2025
Ώρες: 17:00 – 19:00
Διάρκεια: 26 ώρες – 26 μονάδες CPD & 4 ώρες Consulting σε κάθε εταιρεία που συμμετέχει